Εταιρική Εικόνα

Εταιρική Εικόνα

Η Εταιρική Εικόνα (Corporate Image) αφορά επηρεάζει την εντύπωση που σχηματίζει ένας καταναλωτής για μια επιχείρηση, για τα προϊόντα και για τις δραστηριότητές της. Η Εταιρική Εικόνα είναι η τοποθέτηση της επιχείρησης στην αγορά. Αφορά τις εντυπώσεις που αποκομίζει κάποιος για την επιχείρησή σας, μέσα από τις αισθήσεις του: όταν βλέπει εσάς, το κατάστημά σας ή τους εργαζομένους σε αυτό, όταν ακούει ή διαβάζει κάτι για εσάς, όταν συναναστρέφεται μαζί σας. Όλες οι αισθήσεις του πρέπει να λειτουργούν προς όφελός σας.
Εδώ αρχίζει να σας ενδιαφέρει το Personal Branding σας.

Όσο πιο συχνά η επιχείρησή σας αγγίζει το κοινό σας, τόσο το καλύτερο. Η συχνότητα “επαφής” δημιουργεί το λεγόμενο awareness, δηλαδή την αναγνώριση του ονόματος (brand). Αυτή η εντύπωση επηρεάζει την απόφαση του καταναλωτή να αγοράσει ή όχι. Οδηγεί τον καταναλωτή στο λεγόμενο preference, δηλαδή στο να προτιμάει αυτό το brand, έναντι κάποιου άλλου.

Παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία της Εταιρικής Εικόνας στην αντίληψη του κλοείναι: ο τρόπος που δηλώνετε ότι υπηρετείτε το αντικείμενό σας, το λογότυπο, τα χρώματα, οι εμφανίσεις του προσωπικού σας, τα έντυπα, η μουσική, η συνέπεια, η ποιότητα, τα προϊόντα/ υπηρεσίες, οι συμπεριφορές, η ομοιομορφία κλπ.


Βοηθήστε το κοινό να σας γνωρίσει και να σας προτιμήσει,
εφαρμόζοντας απλές και μελετημένες ενέργειες.


Το Marketing είναι η Επιστήμη που δουλεύει πάνω στην αύξηση του brand awareness και του brand preference. Δηλαδή δουλεύει για να κάνει την επιχείρησή σας γνωστή και για να την προτιμούν οι πελάτες. Καταπιάνεται με την εικόνα της επιχείρησης (εσωτερικά & εξωτερικά), τις εξειδικεύσεις της, τα προϊόντα & τις υπηρεσίες της, τον τρόπο προβολής της, το προσωπικό της, την παρουσία της στο διαδίκτυο κλπ., ώστε τελικά να επηρεάσει τον υπάρχοντα ή τον δυνητικό πελάτη.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις (πολυεθνικές και όχι μόνο) έχουν στην κορυφή της εμπορικής τους λειτουργίας, το “χτίσιμο” της επιθυμητής Εταιρικής τους Εικόνας. Αυτό είναι η καρδιά του Marketing. Αν ακολουθήσει την ίδια πολιτική και μια μικρή/ μεσαία επιχείρηση, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.



Φροντίστε το λογότυπο σας!
Λέει πολλά για το ύφος της επιχείρησής σας.


Σε αυτό το site θα βρίσκετε συμβουλές για το Personal Branding σας.

Ενδιαφέρει ιδιώτες και επιχειρηματίες. Άντρες και γυναίκες. Νέους στην ηλικία και νέους στην ψυχή.

Χωρίς αυστηρές στρατηγικές, αλλά με tips.

Ακολουθήστε το site – ταυτιστείτε –  χαράξτε το δικό σας Personal Branding – απολαύστε το!

Leave a comment

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Get started